Fyra uppslag ur Sean Andrew Murrays Sketches – Book 2.

Sean Andrew Murray skissar fram en mystisk stad full av magi

Saker man sponsrar på Kickstarter tar nästan alltid längre tid att komma fram än vad det är tänkt. Illustratören Sean Andrew Murrays skissböcker var inget undantag. Tack och lov var de värda väntan.

Illustratörer har en stor fördel i förhållande till författare i att en författare ”bara” har sina egna böcker att sälja, en illustratör kan sälja både de böcker de är med och illustrerar men de kan också sälja sina skissböcker.

Florent Chavouet som jag skrev om nyligen har lyckats få till en bra balans i sina publicerade skissböcker att de fungerar som en sammanhållande berättelse, medan det vanligaste (skulle jag nog ändå killgissa) är att man presenterar mer av ett kronologiskt flöde med de skisser man har producerat sedan förra gången man satte ihop en skissbok till försäljning.

Sean Andrew Murray är till vardags koncepttecknare och jobbar med dataspel i rollspelsgenren, som Dungeons & Dragons Online, The Lord of the Rings Online och Ultima Online. På sin fritid har han jobbat med att skapa den mystiska staden Gateway full av magi och udda varelser.

Tidigare har han gett ut albumet Gateway – The Book of Wizards där han gör ett inledande försök att beskriva de olika magiska skråen som befolkar staden.

En sak som utmärker Sean Andrew Murrays bilder är dess känsla för arkitektonisk form vare sig bilderna är fyllda med sprudlande stadsvyer eller underliga varelser. Även varelserna har majestätiska böljande former som ibland ser ut som städer i miniatyr.

Jag både älskar och hatar de här illustrationerna eftersom varje sida gånger min fantasi och sätter i gång tankar och berättelser men samtidigt önskar jag att det fanns en författare som kunde sätta ihop den berättelsen i en bok.

Utformningen på de båda skissböckerna är fantastisk. Bland det bästa jag har sett. Formatet är som en klassisk skissbok i storlek. Det är ett hårt, svart omslag med tryck i guld och hela inlagan är guldfärgad på utsidan. Sidorna i inlagan är gulnade med dessa sprudlande blyertsskisser.

Du kan köpa Sean Andrew Murrays skissböcker och de andra böckerna om Gateway på hans sajt.


Publicerat

i

av

Etiketter: