Verkligheten – en fotobok som skildrar en dov värld

Under min resa till SXSW började jag använda Instagram (Jag heter pelles där.). Instagram är en smidig fotoapp för Iphone. Fördelen med Instagram är att det går snabbt och enkelt att dela med sig av bilder.

Nackdelen är att det bara finns en Iphoneapp som dessutom saknar sökfunktion. Om man jämför med Flickr till exempel så går det där lätt att hitta egna och andras bilder med olika specifika motiv och det är enkelt att skapa samlingar av bra bilder man själv eller som andra har tagit. Instagram har lite samma problem med att tillvarata tidigare publicerat värdefullt material som webbtidningarna har.

För att inte glömma bort alla bra bilder jag tagit sedan jag började med Instagram har jag skapat en egen bok. Boken har titeln Verkligheten och samlar dova, förvrängda och dokumentära bilder från de senaste månaderna. Bilder från Stockholm, New York, Örebro, Sala, Hjorted, Vrigstad med mera. Det är gatukonst, övergivna fordon, höghus, motordelar, oväder, kärlek, motorvägar och mycket mer.

Jag använder Blurb för att sälja boken, som trycks med en print on demand-teknik. Kvaliteten på trycket är bra med tanke på den låga upplösningen som bilderna har i Instagram.

Verkligheten – en Blurb-bok av Pelle Sten

Här kan du se hela boken och även beställa den.

Verkligheten | Pelle Sten by Pelle Sten | Make Your Own Book

Verkligheten – en Blurb-bok av Pelle Sten

Verkligheten – en Blurb-bok av Pelle Sten


Publicerat

i

av

Etiketter: